Nov 2 2020 Antwerpen.


Beste Kunstminnaars, vrienden, reisgezellen,


Op dit moment zijn alle musea bij ons dicht. Vernissages zijn verboden. Samenkomsten opgeheven.

We leven in een tijd dat elkaar ontmoeten een daad van wantrouwen geworden is, en afstand, zowel lichamelijk als geestelijk, is de nieuwe norm. Toch wilde ik U een beeld sturen om u een hart onder de riem te steken.

Om u een inkijk te geven wat ik in mijn atelier creëer.


Om een uitvouwbare tentoonstelling te maken met één beeld erin, dat u kunt neerzetten in de komende tijd van verdergaande versombering, verandering en opleving. Aan de andere kant wil ik een een bericht van hoop sturen.

Wie zich gevangen genomen voelt, focust het best op dat stuk wat nog vrij is. En dat is op dit moment onze verbeelding. Daarin kunnen we ons het krachtigste heroriënteren.


All battles are first won in the mind.


Mijn naam is Abraham Neufeld en ik ben geboren om mijn leven professioneel aan schoonheid te wijden. Daarom ben ik schilder geworden.

Werd schoonheid in de laatste helft van de 20ste een verguisd begrip, in de 21ste eeuw lijkt het een ongelooflijke come back te maken.

Op het moment dat er een schaduw over de wereld geworpen wordt, willen we allemaal bekoring en verdieping terug.

Mijn masterdiploma schilderkunst behaalde ik aan Koninklijk Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen waar ik o.a. les had van Fred Bervoets.


Tijdens mijn reis naar Philadelphia ben ik tot een krachtig besluit gekomen: Ik moet een broedplaats oprichten voor schilderkunstig onderzoek in thuisbasis Antwerpen. Studio Neufeld werd geboren.

Dat idee werd al snel herkend en gesteund. Daardoor heb ik aan het begin van 2020 een grote studio in een industrieel gebouw aan de rand van Antwerpen kunnen betrekken. Ik werk er dag en nacht aan de uitvoering, de enscenering van mijn visueel epos.


Toen kwam echter de realiteit van de corona crisis, en zagen we de wereld voor onze ogen instorten.

Daarop moest een antwoord komen. Een sterk, krachtig antwoord.

Bij de Aboriginals is het begrip Dreamtime even belangrijk als water. Voordat de werkelijkheid er is, word ze eerst gedroomd, voorgesteld. Het is de taak van alle leden van de stam om het beeld over de realiteit levend te houden. Die werd uitgebeeld, in schilderingen, zodat men elkaars droom kon lezen, en die samen kon verbinden.


Welke droom droomt het meisje op tafel?


Op welke manier is ze haar leven aan het heruitvinden?


Zij is U. U bent haar.


Alle antwoorden komen nu voort uit heroverweging van alles. Uit de nieuwe inkeer. 2 zijdes kwamen uit mijn research naar boven: die voor mij alles samenvatten: Verstilling, vervreemding en vereenzaming aan de ene kant, en herbronning, heruitvinden en bekrachtiging aan de andere kant. Iedereen staat op een splitsing. En iedereen zal een keuze moeten maken. Welke wordt het?


Daarbij staan ook wij, als kunstenaars, door de corona crisis met de rug tegen de muur. Daarom heb ik een uniek aanbod gemaakt: Corona Quarantaine Dreamtime Collection 2020 Lockdown Lithographs.

Omdat onze drukwerkplaatsen niet toegankelijk waren heb ik een heel nieuw procédé moeten ontwikkelen. Met een zeer sterke kleur-vertolking. (Daarom de naam Lockdown Plano Lithography)


Drie redenen:


  1. De crisis omringt u en mij. Daarom wilde ik een een beeld scheppen van rust en verstilling. Een plek waarin u kunt verblijven. Om uw gemoed tot rust te brengen; Een baken van kalmte en re ectie. Een plek om zelf vragen te stellen en om de juiste antwoorden te vinden. Ik wilde een beeld maken dat herinneringen kan openen en richting kan aangeven, elke dag opnieuw om door te zetten in de richting van nieuwe ruimte. Een beeld dat ons allemaal begeleidt naar de nieuwe fase van de wereld.

  2. De prijzen in de hedendaagse kunstmarkt blijven maar stijgen naar astronomische hoogte. Waarde en de prijs lijken los gekoppeld. Een correctie lijkt noodzakelijk. En het lijkt erop alsof de kunstenaar zich daarin ook duidelijk moet positioneren.Er moest een aanbod komen dat breed toegankelijk is, en van topkwaliteit. Om kunst weer toegankelijk te maken voor alle mensen met een hart voor schoonheid.

  3. Het is de taak van de kunstenaar om beelden te maken die de media u niet toont. Weg van geld, politiek en verscheuring, een plek om tot inkeer te komen, om u te voeden met zaken die er echt toe doen. Door de Corona crisis, hebben wij natuurlijk een enorme slag gekregen. Waar lokale overheden in steun achterwege blijven in deze barre tijden, krijgt de cultuursector op veel plaatsen de doodsteek. Daarom is dit ook een oproep aan U. Wij zijn veerkrachtig maar niet ongevoelig. Door deze aankoop maakt u het mogelijk dat mijn project kan overleven. En u krijgt er een topwerk voor terug.


Mocht U het werk willen verwerven, dan is dit het moment om er voor in te schrijven. De litho’s 50 x 65 cm (papier maat) worden met de hand gedrukt op een top kwaliteit papier: zuurvrij Montval Canson papier met een ongeloo ijk bereik aan structuur en re ectiekracht. De allerbeste inkt zorgt voor een langdurig lichtecht bereik, met ongekende kleurdieptes.


Omdat alles met de hand wordt gemaakt, en wij een topkwaliteit willen leveren, werd de oplage bewust beperkt gehouden. Slechts 40 exemplaren van een beeld waarbij iedere afdruk uniek is. De Litho komt naar U in een strakke kader en achter glas van 60 x 80 cm. Wij leveren het werk bij u aan huis volgens afspraak zo snel u ons laten weten dat u deze kwaliteit voor de feestdagen in huis wil hangen. Zo kan deze Corona kerst een diepe herinnering nalaten.


De litho’s van onze studio komen normaal op een prijs van €850,- Dat is een prijs voor een top product dat uw hele leven en dat van uw kinderen en kleinkinderen zal meegaan.

Tot 31 december van dit jaar rekenen wij de unieke prijs aan van niet €850,- maar van €399,-


Verwerf het nu, voor altijd:


Rekeningnummer 

BE62 7360 3694 7061

Overschrijven op de rekening en dan mail sturen naar: officestudioneufeld@gmail.com

Met vermelding van:

litho 1 of 2, naam, afleveradres en gsm-nummer.

Voor vragen bellen:

0032/499.18.61.24


Disclaimer: Kleuren op deze druk kunnen afwijken van uw litho. Vanwege handwerk in dewe Lockdown Plano Techniek verschillenalle 40 drukken (minimaal) van elkaar. 


Soms ontlenen wij bij onze collectioneurs schilderijen terug voor een expo. Dan horen we vaak hoe hard mensen hun werken missen. Daarom: Kunst lijkt soms onbelangrijk in ons leven. Onbelangrijk totdat u het hebt verworven. dan gaat er een relatie van start, die elke dag opnieuw onthullend en vervullend is;


Het is Vandaag de dag om te investeren in morgen, en er is maar één uitweg uit Crisis: positief geloof, doorzettingskracht en heruitvinding.


Abraham Neufeld

Antwerpen, November 2020.